} Денонощно! Реакция до 40 мин.

Ремонт на тоалетно казанче – кога е необходим

ремонт на тоалетно казанче

Повредата на тоалетното казанче е често срещан проблем, който би могъл да причини сериозни щети, ако не се отстрани навреме. Причините за него могат да бъдат различни, признаците – също. Какво да правите, ако тоалетното казанче се повреди и как да разберете, че то има нужда от ремонт?

Ремонт на тоалетно казанче – кога е необходим

Основните механизми в тоалетното казанче са устройството, което пуска водата, както и това, което отговаря за нейното пълнене обратно. Именно при тях възникват и повреди, които най-често изискват услугите на професионална ВиК фирма. Препоръчително е да потърсите експертно мнение, защото невинаги е необходима смяна на казанчето.

Най-честите признаци, които подсказват за нуждата от ремонт на тоалетно казанче, са следните:

  • Силен шум – ако чувате нетипичен шум от тоалетното казанче по време на пускане на водата или при нейното пълнене, вероятно има проблем с пълнещия механизъм в него.
  • Течаща вода – когато водата в казанчето продължи да тече и след като то вече е пълно, незабавно вземете мерки. Освен неизправността, която е налице, това може да увеличи сметките Ви за вода значително.
  • Дефект в поплавъка – ако има такъв, задължително частта трябва да се подмени.
  • Подмяна на гарнитури – подлежат на ремонт, като повредата трябва да се установи от специалист.

Независимо какъв проблем налага ремонт на тоалетно казанче, Ви съветваме да не се опитвате да го поправите сами, особено ако нямате понятие от механизмите в него. Потърсете услугите на „Юлекс БМ“ – фирма за ВиК услуги и ремонти на ВиК инсталации. Ние разполагаме с опитен екип и специализирано оборудване, благодарение на които реагираме с прецизност и бързина във всяка индивидуална ситуация.

ЮЛЕКС БМ